رسته‌ها
تاریخ یهود ایران - جلد 1
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 49 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 49 رای
جلد اول شامل دو کتاب است:
کتاب اول: تاریخ مختصر عهد باستانی بنی اسرائیل تا ورود به ایران
کتاب دوم: تاریخ یهود ایران از ابتدای ورود جمعیت اسرائیل و یهود به ایران تا آخر سلسلۀ هخامنشی

«تاریخ جامعه یهودیان ایران» از همان منابعی است که به دست بنیاد فرهنگی «حبیب لوی» تهیه شده است و توسط «شرکت کتاب» منتشر شده است. این کتاب در ۱۱ بخش و ۱۸۳۵ صفحه در سال ۱۹۵۶ و در سه جلد به رشته تحریر درآمده است. جلد اول کتاب در همان سال و جلد دوم و سوم آن در ۱۹۶۰ انتشار یافت. هوشنگ ابرامی که مسئولیت تلخیص و ویراستاری کتاب را بر عهده داشته طی پیشگفتاری خاطر نشان ساخته که تلخیص این مجموعه به درخواست «حبیب لوی» نویسنده کتاب صورت گرفته و در نتیجه متن خلاصه شده این کتاب در ۶۲۲ صفحه و در سال ۱۹۹۷ م / ۱۳۷۶ ش. انتشار یافته است.
حبیب لوی اواخر اکتبر سال ۱۸۹۶م. (۱۲۷۵ش.) در محله یهودیان معروف به گتوی تهران به دنیا آمد. نام عبری او «یحزقل عزرا» بود. پدرش حاجی رحمیم خداداد لوی، استاد زرگر دربار مظفرالدین شاه بود و جد مادری اش نیز حکیم یحزقل، طبیب دربار ناصرالدین شاه. پدربزرگ مادری او عزرا یعقوب ثروتمندترین فرد یهودی ایران به شمار می رفت که با منچستر رابطه بازرگانی داشت. هنوز چندی از تولد وی نگذشته بود که با ورود مسیو کازس از طرف آلیانس فرانسه به تهران در ژوئیه ۱۸۹۸، نخستین شعبه مدرسه آلیانس که مروج تفکرات صهیونیستی بود در پایتخت افتتاح شد و شروع به کار کرد. لوی در ۱۴ سالگی دوره مدرسه آلیانس را به پایان رسانید و در سال ۱۹۱۱ برای تحصیل در رشته دندانپزشکی عازم پاریس شد. وی همزمان با پایان جنگ جهانی اول در ۱۹۱۸ به ایران بازگشت و به کار دندانپزشکی پرداخت. به دنبال کودتای رضاخان در ۱۹۲۱، وی به عنوان نخستین افسر یهودی وارد ارتش شد و به ریاست سرویس دندانپزشکی ارتش منصوب گردید. او پس از چندی در موقعیت دندانپزشک ویژه رضاخان قرار گرفت. حبیب لوی که در سال ۱۹۱۹ به «انجمن صیونیست ایران» پیوست و از اعضای فعال آن به شمار می آمد، از این پس در ارتباطی تنگاتنگ با آژانس جهانی یهود قرار گرفت و در کوچاندن یهودیان ایران، افغانستان و بخارا به سرزمین فلسطین تلاش بسیاری کرد. وی در سال ۱۹۳۱ به همراه دو تن دیگر از صهیونیستهای ایرانی، مدرسه کوروش را که پس از مدارس آلیانس (اتحاد) به دومین مرکز آموزش دانش آموزان یهودی تبدیل شد، بنیان گذارد. لوی از سال ۱۹۳۳ به بعد بارها به فلسطین مسافرت کرد و با خرید زمین و احداث خانه، زمینه های سکونت خود و خانواده اش را در آنجا فراهم آورد. با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، او به تشویق «بن صبی» که بعدها به ریاست جمهوری رژیم اشغالگر قدس نیز رسید، درصدد تجدید فعالیت انجمن صیونیست برآمد و به دنبال آن همکاری جدی با دکتر گلدبرگ در ایجاد آژانس یهود ایران را آغاز کرد. همچنین فرزند ارشد وی «صیون» با ورود به گروه تروریستی «هاگانا»، فعالانه در کشتار مردم فلسطین و اشغال سرزمین آنها شرکت جست. حبیب لوی در چارچوب فعالیتهای اقتصادی خود، نمایندگی شرکت داروسازی ارگانون سوئیس را اخذ و شعبات آن را در شهرهای مختلف ایران دایر کرد. وی همچنین به درخواست بن گوریون اولین نخست وزیر اسرائیل به احداث یک هتل در بیت المقدس پرداخت که در سال ۱۹۸۱ افتتاح گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حبیب لوی از ایران خارج شد و مابقی ایام عمر خود را همچون بسیاری از یهودیان ایرانی با وجود داشتن املاک و مستغلات در سرزمینهای اشغالی، عمدتاً در لس آنجلس گذراند. در نهایت وی در سال ۱۹۸۴ در لس آنجلس مرد و بنیادی به نام وی در آنجا تاسیس گردید.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
387
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1396/03/05

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تاریخ یهود ایران - جلد 1

تعداد دیدگاه‌ها:
2
ای کاش در کنار این کتاب نقد ان را هم بارگذاری می کردید که پژوهشگران محترم به هر دو منبع دسترسی داشته دیگر قضاوت با خودشان کتاب نقد این اثر را در این ادرس ببینید
http://www.ibna.ir/fa/naghli/172230
با سلام و تشکر از بارگذاری این کتاب وزین، نام انتشارات این کتاب، انتشارات کتابفروشی یهودا بُروخیم و پسران است که در تهران خیابان فردوسی فعال بوده و از انتشارات قدیمی و بنام ایران است که بسیاری از کتب مرجع را زیر چاپ برده است، قبل از انقلاب بسیار فعال بود و بعد از انقلاب کمی از رونق کتابهایش کاسته شد و در چند سال اخیر هم که ظاهراً غیرفعال شده است به دلیل مشکلات اقتصادی.
بنده در چند کتاب منبع دیگر هم دیده ام که موقع رفرنس به این کتاب نام انتشارات را یهود ابروخیم می نویسند که اشتباه است و نشان می دهد که مولف حتی حوصله خواندن اسم انتشارات کتبی که از آن مطلب برداشته نداشته است و جای تاسف دارد.
تاریخ یهود ایران - جلد 1
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک